Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat arrangemang även i år

Flykälenveckans höjdpunkt, Traktorpullingen, samlade tjugosju deltagare som kämpade hårt och gav de tretusen åskådarna en förstklassig underhållning.

Flykälenveckan, med höjdpunkten Traktorpullingen, blev som vanligt lyckad. Tretusen personer följde de spännande traktortävlingarna och ytterligare femhundra kom senare till kvällens dans.

Traktorpulling går ut på att dra en släde som blir tyngre och tyngre. Lyckas traktorn dra släden 100 meter kallas det "Full Pull" och man går vidare till final. Två förare lyckades klara av dubbla "Full Pull", Urban Olsson och Roger Forseth.

Tävlingen genomfördes i fem viktklasser. Sammanlagt deltog 27 ekipage. Heatet för "småtraktorerna", upp till 1600 kg, vanns av Urban Olsson från Strömsund, vilken framförde sin BM 320 av 1962 års modell. Nästa viktklass i standardmodell, 1600-2600 kg, vanns av Dick Nilsson från Stallarholmen. Han körde en BM 20 från 1948. Klassen modifierade traktorer upp till 3000 kg vanns av Fredrik Ottosson från Team Flykälen, med en Volvo T 24 med V6-motor och av årsmodell 1956. Stora traktorer, det vill säga modifierade traktorer upp till 3000 kg och standardtraktorer upp till 5000 kg, vanns av Roger Forseth från Oviken, med en Bison 470 av obekant årgång. Klassen för de riktiga bamsetraktorerna, 2600-5000 kg standard, vanns av Bo Olofsson från Nykvarn, som körde en BM 55 från 1955.

– Vi har haft ett strålande väder och en trevlig stämning, säger Torbjörn Bäckström. Vi kan åter igen summera ett lyckat arrangemang.