Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad sommar för Teknikland

För några år sedan gick Teknikland i konkurs. Men efter återinvigningen förra året har verksamheten återigen fått rejäl snurr. Och den varma sommaren till trots har antalet besökare bara ökat.

Annons

Teknikland öppnades 2010 och blev snabbt ett populärt besöksmål. Men ett par år senare förändrades situationen. Tillväxtverket krävde tillbaka cirka 8 miljoner kronor i felaktigt utbetalda EU-stöd. Teknikland tvingades i konkurs.

Men idén om ett Teknikland vid Optands flygfält gick inte i graven. Med nya pengar och delvis nya ägare blev det en nystart sommaren 2013. Och sedan dess har verksamheten utökats och förändrats.

– Vi har haft drygt 7 000 besökare enbart under sommarmånaderna och vi räknar att på hela året komma upp i 15 000 besökare, säger Lowissa Wallgren Frånberg som är vd för Teknikland.

Besökarna i år är därmed fler än under samma period förra året.

– Trots det här vackra vädret så har människor valt att komma till Teknikland. Om man tittar på Jamtli till exempel så har det ju varit ett tapp på 10­-15 procent under sommaren, säger Tekniklands vd.

Men även om sommaren är slut så väljer Teknikland att fortsätta ha öppet på söndagar.

– Vi tror att det behövs något som räcker lite längre så vi kommer att ha söndagsöppet till och med den 26 oktober, säger Lowissa Wallgren Frånberg.

Emma Berglund och sonen Liam är två av besökarna under valsöndagen. De har aldrig varit på Teknikland tidigare och Emma frågar sig varför.

– Jag har ju inget intresse av teknik eller militärhistoria. Det kanske är därför jag inte har varit här tidigare. Man tror kanske att det ska vara en massa kanoner och sådant men det är det ju inte. Det här är ju ett toppenställe och verkligen värt ett besök. Vi kommer i alla fall att komma tillbaka, säger hon.