Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad operation för Rönström

Det har gått tio månader sedan Johan Rönström spelade en basketmatch.
Frågan är när han gör det igen?
– Operationen var lyckad och det känns allt bättre, säger en comebacksugen 24-åring.

Sommaren 2013 fanns han med i det svenska lag som åkte till Universiaden i Ryssland, populärt kallat student-OS.

Johan Rönström blev uttagen dit efter en genombrottssäsong hemma i ligan med Jämtland. Han snittade drygt tio poäng per match och formkurvan pekade rakt uppåt.

Trots det hade han brottats med ryggproblem under ligasäsongen. Efter den avslutande matchen i Ryssland, 16 juli i fjol, kunde han bara rehabträna.

– Det var tufft att stå och stampa på samma ställe så länge. Jag gick på sidan under säsongen och hoppades att det skulle bli bättre, samtidigt som lagkamraterna spelade matcher.

I kampen för att komma tillbaka bytte Johan spår för en dryg månad sedan. Diskbråcket i ländryggen opererades och nu hoppas han på ligabasket i höst.

– Även om det är ganska enkla rehabövningar än så länge efter operationen så är det skönt att kunna göra framsteg. Det känns allt bättre och det har gått att utöka träningen, säger Johan Rönström.

– Jag har pratat med Jämtland om en fortsättning i höst och det finns intresse från båda sidor. Sedan handlar det så klart om att bli frisk. Jag vill känna att jag är hel och Jämtland vill känna att de kan räkna med mig.

Samtidigt jobbar Jämtland med en lösning på coachfrågan. Johan Rönström har varit fyra säsonger i klubben och sett Henrik Johansson, Mathias Eckhoff, Dennis Aulander, Doremus Bennerman, Eckhoff igen samt Pontus Frivold passera genom dörren.

Mycket talar för att klubben kan presentera en ny lösning i närtid.

– Det är så klart också upp till den som blir coach, hur det blir med min fortsättning. Jag känner ändå att jag har många år kvar och vill vara med, säger Johan Rönström.

– Just att hitta en stabil lösning på tränarsidan tror jag skulle vara värt massor för Jämtland.