Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad midsommarvecka i Ytterhogdal

Ytterhogdals första hemvändarvecka avslutades med en femkamp på midsommarafton.

– Vi klarade oss precis från regn, säger Linda Hagström från Framtid Hogdal.

Veckan har varit fullproppad med underhållning. Veteranfotboll, kubb- och bouleturnering, marknad och klädsel av årets midsommarstång är några av de aktiviteter som dragit mest folk. Det är många som kommer hem under midsommarveckan och arrangörerna pratade ihop sig redan i vintras om att ordna någonting för hemvändare och bybor.

– Det har varit jättekul. På kubbturneringen var det 15 lag som ställde upp och på fotbollen var det folk mellan 12 och 60 år, säger Linda Hagström.

På midsommaraftonen avslutades veckan med en femkamp som gick genom hela byn. Med start på skyttebanan tävlade sig de fyra lagen bort mot Gammelgården Träde där det traditionsenliga midsommarfirandet brukar hållas. Publiken följde med och hejade på under alla de fem grenarna - skytte, cykling, kastning, löpning och knep & knop.

– Jag håller på med skidskytte, men det här var lite annorlunda, säger Johanna Bergman från Sveg precis innan hon ska springa sitt straffvarv efter skyttet.

Den sista grenen gick ut på att bygga ett torn av sockerbitar. Vann gjorde fingerfärdiga Håkan Pettersson och hans lag "Härjeåns bredbandsnät". En minut efter prisutdelningen på Gammelgården Träde började det regna.

– Vi hade tur! Nu planerar vi för en större tillställning till nästa år, säger Linda Hagström.