Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad mässa på Vemdalsskalet

Över förväntan var orden i allas mun under hus- och hemmässan Lodge & Lya på Vemdalsskalet. Runt 2000 personer kom för att inspireras och Martin Timell var det stora dragplåstret.

För första året anordnar Destination Vemdalen inspirationsmässan Lodge & Lya som främst vänder sig mot stugägare i Vemdalsfjällen. 38 företag, varav de flesta lokala, ställde ut i 34 montrar inne på Vemdalsskalets högfjällshotell.

Det stora dragplåstret under helgen var tv-personligheten Martin Timell, som för närvarande är programledare i Fuskbyggarna och Äntligen hemma på TV4. Hans föreläsningar handlade bland annat om vad man ska tänka på när man bygger, vilka verktyg som är bra, att satsa på kvalité och miljövänliga produkter. Han drog också några historier om skumma hantverkare och fuskbyggare, allt med släng av komik.

På Vemdalsskalet har han varit mycket.

– Jag lärde mig åka skidor 1965 i Sörliften, säger han.

Kristina Kristoffersson, projektledare för Destination Vemdalen var mycket nöjd med helgens publiksiffror.

– Vi har sett under flera år att det är många stugägare i området under allhelgonahelgen och därför var det ett klockrent val av helg. Vi skickade ut en personlig inbjudan till 4500 stugägare, säger hon.

Magnus Schening kommer från Stockholm och har en stuga i Storhogna, som han byggde för två år sedan. Han är positivt överraskad av mässan.

– Jättespännande, roligt att det händer något i området, sedan är det roligt att gynna bygdens företag när man är här uppe. Det har blivit att vi kommer hit mer och mer, höstlov, sportlov och på helger, säger han.