Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad kulturvecka i Lillhärdal

Målet för Kulturveckan i Lillhärdal var totalt 1 000 besök.

– Men den siffran har vi överträffat med råge, berättar kulturveckans samordnare Gunilla Hedin.

– Det har varit över förväntan med besökare.

Det hela började på hembygdsgården Högen på midsommarafton, där man inledde med lekar och det var massor av besökare. Invigningsdagen av Härjedalens nya kulturcentrum (gamla Folkets Hus) var det så många som kom att en hel del fick vända om och åka hem.

– Därefter har alla evenemang i kulturcentret i princip varit fullbokat och jag hoppas att ägarna är lika nöjda som jag är, menar Gunilla Hedin.

Även nuvarande Folkets Hus har varit platsen för några evenemang, till exempel när skidlegenden Janne Stefansson berättade om sin karriär med bland annat OS-guld och sju vasaloppssegrar. I princip fullsatt även då. I Lillhärdals kyrka har bland annat plafondmålningarna från 1770-talet väckt stort intresse. De här målningarna som återbördats till kyrkan efter 101 år hos Länsmuseet. Här har Göte Olingdahl spelat en central roll med mycket kunniga informationer.

När den här artikeln skrevs på fredagen hade inte teaterföreställningen om Stor-Märet hållits, och här räknade Gunilla Hedin med fullt hus som vanligt.

– Vi på arrangörssidan är alltså jättenöjda med den gångna kulturveckan och vi hoppas även att de många besökarna fått sig till livs det man förväntat sig.

– Det kan nog vara så att juni är en bättre månad för sådana här evenemang än augusti, som vi kört kulturveckan tidigare år.