Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade fler än 30 personer på pengar

En länsbo i 40-årsåldern har dömts till nio månaders fängelse för fler än tio bedrägerier, förskingring och olovligt brukande.

Mannen har lurat till sig pengar och saker för hundratusentals kronor. Under minst tre års tid har mannen förmått många människor, både i länet och utanför, att betala pengar till honom för saker han aldrig levererat. Bland annat två hundkojor, flera datorer och en bil.

Han har också hyrt rum på vandrarhem och hotell utan att betala för sig, på olika platser i Sverige.

Mannen erbjöd sig vid ett tillfälle att hjälpa en kvinna och hennes son att betala räkningar. Då han hade tillgång till hennes dosa till banken på internet förde han över drygt 60 000 kronor till sitt eget konto istället för att hjälpa till att betala räkningar.

Listan på målsägandena, personer som mannen på olika sätt lurat, är 30 namn lång.

Mannen hade varit efterlyst en tid när han i början av september självmant vände sig till polisen. I mitten av september åtalades han för brotten.

Mannen döms för bedrägeri och förskingring. Han döms även för olovligt brukande genom att han ringt från ett hotells telefon för 8 500 kronor.

Tingsrätten bestämmer straffet till nio månaders fängelse. Mannen ska betala skadestånd på mindre och större summor till dem han lurat. Som mest drygt 81 000 kronor till en av målsägande och det minsta beloppet är strax under tusenlappen.

Mannen är tidigare dömd för brott i länet.