Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundqvist hjälte och historisk

New York Rangers är klart för semifinal i Stanley Cup efter storspel av Henrik Lundqvist.
Målvaktsstjärnan blev historisk med fem raka segrar i match sju.
– Det här är den skönaste segern av alla, säger han till aftonbladet.se.

Pittsburgh hade en 3–1-ledning i matcher, men natten mot onsdagen fullbordade New York Rangers en imponerande upphämtning i slutspelet i NHL-ishockeyn. Lundqvist svarade för 35 räddningar när Rangers vann den avgörande matchen med 2–1 och Lundqvist är nu den spelare med flest match sju-segrar i svit, fem stycken. Sammanlagt har Lundqvist släppt in fyra mål i de fem avgörande matcherna.

– Det handlar om noggrannhet, om att fokusera väldigt hårt på varje liten detalj. Man vet att det räcker med ett enda misstag och så kan hela säsongen vara över, säger Lundqvist.

Han säger att det var tungt när Pittsburg ledde med 3–1, men att ett litet hopp tändes genom segern i den femte kvartsfinalen.

– Sedan tycker jag att vi spelat otroligt bra.

Chicago är klart för semifinal efter 2–1-segern efter förlängning över Minnesota i den sjätte kvartsfinalen. Patrick Kane avgjorde i den tionde minuten i förlängningen. I utslagna Minnesota finns backen Jonas Brodin – kanske ett alternativ för Sveriges VM-lag som har skadebekymmer på backsidan.