Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundell och Niclas har helt rätt personkemi

/
  • Vinnarduo. Femårige Lundell och 33-årige Niclas Torstemo har hittat rätt flyt på travovalen. I går blev det en ny seger för Hagmyrenduon när det travades lunchtrav på Östersundstravet.  Foto: Björn Bostrand

Att personkemin är viktig mellan oss på två ben vet väl alla. Att det inte är någon större skillnad på den sanningen även om den ena parten skulle råka stå på fyra ben är Lundell och Niclas Torstemo två levande bevis på.

Annons
Hagmyrentränaren Torstemo och hans fyrbente kumpan Lundell gjorde den 25 mil långa resan från Hudiksvall till Östersund när det vankades lunchtrav denna helgråa måndag. De 25 milen hem gick nog som en dans efter ekipagets övertygande seger i den tredje V4-avdelningen.
– Loppet blev väl inte helt perfekt. Men positionerna spelar inte så stor roll när han är så bra som han är just nu, sa en nöjd Torstemo efter den övertygande segern.
Gårdagens seger var den tredje på fem starter och Lundells utvecklingskurva har pekat brant uppåt sedan Niclas köpte den femårige sonen till Bol Elden och Lunjola i juni i år. Nära 75 000 kronor har det blivit i insprungna pengar i de senaste fem starterna.
– De har hittat varandra och det märks på Lundell att han trivs utmärkt ihop med Niclas. Tillsammans har de utvecklats oerhört den senaste tiden, sa Niclas fru Anna efter loppet.
Och Anna Torstemo tror sig veta en av de viktigaste anledningarna till att duon fungerar så bra ihop.
– Han har hittat helt rätt träningsmetoder som passar perfekt för Lundell.
Lundell. Är det efter Ulf?
– Ingen aning. Det måste du fråga uppfödaren om, skrattade Anna.
Noterat från de övriga tre avdelningarna:
Avd 1: Gunnar Melander styrde Myllarbrau till seger med rutin och finess. Slutstöten sattes in i sista sväng och sen var det klart.
Avd 2: Per Linderoth exploderade över upploppet tillsammans med favoriten Conventum Hall.
– Jag var förvånad över att han spelades till favorit, resultatraden imponerade inte det minsta. Men vi hade tur och allt löste sig otroligt bra in i mål, menade Linderoth lite blygsamt.
Avd 4: Hårt i mål med flera hästar på linje. Till och med stenhårt eftersom måldomarna uppenbarligen var tvungna att granska målfotot med lupp innan man kunde utropa nioåriga stoet Sota som vinnare.
– Jag visste inte om jag var först i mål ens. Jag försökte bara hålla mitt spår, och hon avgjorde snyggt på linjen, sa kusken Bo Eklöf som var inblandad i en trängselsituation på upploppet. Sotas anhängare kunde glädja sig åt fina oddset 15.59.

Mer läsning

Annons