Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundborg slutar som näringslivschef

Efter 21 år som ansvarig för näringslivsfrågorna i Härjedalens kommun har Bengt-Eric Lundborg bestämt sig för att från den 15 juni avsluta tjänsten.

– Det har varit ett mycket intressant och stimulerande arbete under de gångna åren. Jag har haft förmånen att få arbeta med många duktiga medarbetare i en expansiv kommun, träffat många intressanta människor både inom det privata näringslivet och inom olika offentliga myndigheter. Det känns bra nu att sluta som Näringslivschef när konjunkturen vänder uppåt och många av våra företag har en positiv utveckling, inte minst inom vår turismnäring. Trevligt också att vi nu har fått ett positivare företagsklimat i kommunen, säger han i ett pressmeddelande.

Gottfrid Jonsson har full förståelse för Bengt-Eric Lundborgs beslut

– Bengt-Eric har genom åren lagt ner en enorm arbetsinsats och ett stort engagemang i näringslivsfrågor och utveckling av kommunen. Bioenergikombinatet har varit ett speciellt uppdrag som vi i kommunledningen prioriterat. Bengt-Eric har det senaste året jobbat halvtid med detta projekt, vilket han kommer att fortsätta med. Med sitt breda kontaktnät har han varit mycket värdefull för kommunen och företagen i finansieringsfrågor och övrig rådgivning. Vi avslutar inte samarbetet med honom, Bengt-Eric kommer att vara tjänstledig ett år framåt och även ha kvar vissa uppdrag, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson.