Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundbäcks dubbel ordnade segern

Ställningen var fortfarande 0–0 med kvarten kvar. Då var Jonathan Lundbäck där på två fasta situationer och sköt IFK Östersund till segern.

– Det är två klassmål av "Jonte" tycker jag, säger IFK:s lagkapten Martin Johansson.

Annons

Det var en länge en jämn match mellan IFK och Spöland/Vännäs på Hofvallen. Första halvleken handlade till stor del om ställningskrig innan det rödvitklädda hemmalaget så småningom tog över allt mer i slutkvarten av halvleken. Det unga IFK-laget med sju U19-spelare i startelvan fortsatte på den inslagna vägen i andra. Men bortalaget var ett ständigt hot och Patrik Kvarnlöf i IFK-målet fick sträcka ut sin fulla längd vid ett par tillfällen för att förhindra mål. Närmast var det när han tippade en nick i ribban efter 65 minuter.

Hemmalaget hade länge svårt att hitta på något riktigt farligt i sista tredjedelen, men man fortsatte att trycka på och tillslut började ytor uppstå bakom Spölands försvarslinje. Med kvarten kvar kom en vass IFK-omställning som slutade i en hörna. En hörna som hittade 18-årige ÖFK-lånet Jonathan Lundbäck i en tom yta där han från nära håll stötte in ledningsmålet på volley.

Bara fyra minuter senare slog IFK till igen. Denna gång var det en frispark från Felix Nordin som Lundbäck återigen var först på och kunde sätta dit 2–0, som blev slutresultat.

– Jag tycker att det var en bra division 3-match och Spöland var ett bra fotbollslag. Sen så fick vi utdelning som vi kanske inte har fått i tidigare matcher när vi har nött på samma spel, så det var skönt att det kom nu, summerar Martin Johansson, som bidrar med en rejäl dos rutin i det unga IFK-laget.

• Var det här ett fall framåt från Brunflomatchen senast?

– Nej alltså, jag tycker vi har spelat på bra hela året, och fortsatt med vårat spel. Sen har kanske resultaten uteblivit men vi får inte glömma bort att vi har ett väldigt ungt lag och ibland har man dippar, men nu fick vi utdelning och då vinner vi matchen, säger Martin Johansson.