Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunchkonsert med barockmusik

/
  • Nu lämnar de länet och flyttar hem till Danmark. Hanne Tolbøll Nielsen och Nicoali Skovgaard Nielsen gjorde gårdagens lunchkonsert i Gamla kyrkan till en avskedskonsert. Foto: Häkan LUthman

I går drog Gamla kyrkans lunch-konserter igång för säsongen. Paret Nicolai Skovgaard Nielsen och Hanne Tolbøll Nielsen var först ut av vårens artister.

Annons

I mer än tio år har det bjudits på gratis lunchkonsert i Gamla kyrkan varje fredag under höst- och vårsäsong. Östersunds församling och Estrad Norr delar på arrangörsskapet och artistutbudet är brett – från gymnasieungdomar till gästande proffs på turné.

Nytt för i år är att lunchkonserterna börjar 12.00 i stället för som tidigare 12.15.

Paret Nielsen, som nu lämnar länet efter nio månader i Jämtland, bjöd främst på barockmusik – sonater av bland andra Händel och Telemann där Hanne briljerade på flöjten och Nicolai stod för följsamt orgelackompanjemang.

Japanske tonsättaren Ryohei Hirose har skrivit ”Meditation”, ett solostycke för flöjt från 1975 som gav mig associationer till Ulf Björlins nyskapande filmmusik för ”Saltkråkan” ett decennium tidigare.

Här bytte Hanne till en genomskinlig flöjt av plexiglas, och gav en imponerande uppvisning i hur många olika sorters ljud som kan frambringas ur en blockflöjt.

Programmet avslutades med Montis Czárdas.

Mer läsning

Annons