Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lumberjack and the suits vill nå långt med musiken

Lumberjack and the suits har etablerat sig i Östersund. Nu vill bandet nå ut i resten av Sverige – med början på fredag på Gamla Teatern.

– Det är en väldigt viktig spelning, säger Johannes Söderlund, som spelar mandolin.

Annons

Bandet Lumberjack and the suits bildades i april 2013. Medlemmarna Alexander Lund, Adam Hestner, Albin Söderlund, Johannes Söderlund och Emil Ederwall var kompisar sedan tidigare och delade kärleken till amerikansk rootsmusik. När Johannes Söderlund, som precis hade börjat lära sig spela mandolin, flyttade hem från Norge tog det fart.

– Han flyttade hem och kom med i bandet. Vi började leta spelningar och sedan gick det ganska fort, vi blev samspelta fort, säger Alexander Lund, som sjunger, spelar gitarr och dobro.

Under hösten och vintern har bandet haft gott om spelningar. I december delade Lumberjack and the suits scen med Systraskap och Grande Roses på Gamla Teatern. I kväll är de tillbaka när Ideella föreningen popgeni inleder vårsäsongen. Den här gången heter de två andra banden Eastwick och Hellsingland Underground. Killarna i Lumberjack and the suits ser fram emot spelningen.

– Det blir lite samma upplägg som senast med att vi är tre band och vi öppnar. Men jag tror att det blir en lite annan publik med tanke på vilka band det är, säger Albin Söderlund, som spelar banjo och sjunger.

– Det är alltid bra att knyta nya kontakter när man spelar med andra band., säger Adam Hestner, som sjunger, spelar gitarr och munspel.

Hittills har Lumberjack and the suits mest spelat i Östersund. 2014 vill bandet göra sig ett namn även i övriga Sverige. Just nu håller Johan Arveli (som bland annat spelar med Ellen Sundberg) på att mixa bandets första EP som ska innehålla fem låtar. När den är klar ska den skickas till arrangörer över hela landet.

– Efter lite research har vi märkt att det finns ett hav av country- och bluegrassfestivaler. När skivan är klar vill vi ha ut den över hela Sverige och komma ut och spela så mycket som möjligt, gärna ta oss utanför Östersund. Då kanske fokus inte kommer vara att tjäna så mycket pengar utan ta oss i väg och köra så mycket som möjligt, bara för att få ut musiken och spela i rätt forum, säger Alexander Lund.