Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luleå tekniska universitet etablerar sig i Åre

I januari 2019 startar Luleå tekniska universitet sin första kurs på plats i Åre, och den andra kursen startar i april. Båda kurserna är i webbutveckling.

Luleå tekniska universitet etablerar sig i Åre genom ett samarbete med Campus Åre LärCentrum och företagshubben House Be. Inledningsvis kommer LTU att erbjuda två kurser i webbutveckling.

– Det är fantastiskt kul att vi får en universitetsutbildning på plats i Åre. Vi visste att det bara var en tidsfråga, men att Luleå tekniska universitet så snabbt placerar en utbildning i Åre gläder oss enormt. Vi ser stor potential i den växande IT-näringen i Åre och är övertygade om att detta ytterligare kommer lägga grunden för en stor framtida näring i Åre kommun, säger Martin Söderström, tillväxtchef i Åre kommun i ett pressmeddelande.

På Campus Åre finns sedan tidigare utbildningar inom bland annat turism- och upplevelsebranschen och nu kommer det alltså även gå att studera på universitetsnivå i Åre.