Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå får poesifestival i november

Annons


En stor poesifestival arrangeras i Luleå i november. Bland de medverkande märks poeter och författare som Joar Tiberg, Michael Economou, Linn Hansén och Maria Vedin.

-Tonvikten ligger på poesi men det blir också andra litterära inslag. Ungefär hälften av deltagarna har anknytning till Norrbotten, säger Peo Rask, redaktionsmedlem i tidskriften Komma, festivalens huvudarrangör.

Festivalen anordnas för andra året och Peo Rask utlovar även bokbord med flera författare som inte deltar i poesiläsningarna.

-I fjol sammanföll festivalen med Bok & bild-mässan i Luleå, men i år finns inga konkurrerande arrangemang. Det är viktigt att norra Sverige har sin egen poesifestival, säger Peo Rask.

TT Spektra: Vilken av poeterna ser du mest fram emot?

-Joar Tiberg blir kul. Han läser bra, både avancerade och mer förståeliga dikter. Dessutom är han duktig på att härma fåglar.

TT Spektra: Den svenska lyrikvärldens svar på Jan Lindblad, alltså?

-Ja, faktiskt. Jag såg honom på bokmässan i Göteborg för några år sedan, när han läste ur ett oerhört komplicerat manus. Bredvid mig satt en av Sveriges mest lästa författare, jag säger inte vem, men hon skakade bara på huvudet och gick, säger Peo Rask.

Poesifestivalen äger rum på Lillan i Luleå och pågår den 11-12 november.

Mer läsning

Annons