Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnviksklassen fick svar på sin flaskpost

/
 • När skolan började igen fick trean i Lugnviksskolan svar på sin flaskpost.          Foto: Ida Molander-Johansson

När trean i Lugnvik kom tillbaka från sommarlovet väntade en stor överraskning: De hade fått ett svar på sitt brev som de skickade med flaskpost.

Annons

En blåsig dag i november 2008 var hela klassen nere vid Storsjöns strand för att titta på växter och för att skicka iväg en flaskpost. Tidigare under veckan hade klassen pratat om olika saker som flyter. Plastflaskor flyter jättebra i vatten, det var alla överens om. Eftersom barnen i sina mål har bestämt att bli duktiga skrivare, är det viktigt att ta tillvara varje tillfälle till att träna. Klassen har till exempel brevvänner på Vallaskolan. Så kom idén upp att skicka iväg ett brev i en flaska och denna gång ta hjälp av vattnet. Kanske skulle någon från Vallaklassen hitta den?

Så var det dags för det stora kastet. Vi tog hjälp av Viktor som var lång och stark och flaskan hamnade en bra bit från stranden. Alla följde den med blicken och flaskan blev mindre och mindre. Den guppade iväg mot Frösön. Så här stod det i barnens brev:

Hej!

Vi har fastnat på en öde ö. Vi tror att vi sett hajar med vassa tänder. Vi behöver mat. Vi är på Kycklingholmen. Hjälp!

Från 22 stycken barn i klass 2 Lugnviksskolan.

Så gick tiden, det blev vinter och Storsjöns vatten frös till is, det blev vår och sommar och sommarlov. Lite då och då pratade vi i klassen om flaskposten och vi undrade var den fanns.

En sådan härlig överraskning det var när klassen, från skolan expedition, fick ett brev som någon lämnat in under sommaren. Det visade sig vara vår flaskpost och upphittaren hade till och med skrivit ett svar:

Hej!

Jag var ute och fiskade den 24 juli -09. Då hittade jag eran flaskpost vid Alpbacken på Frösön. Den låg på stranden.

PS Hoppas att ni klarade er undan hajarna med de vassa tänderna. Jag fick två hajar den dagen. De var goda! Med vänlig hälsning Roger.

Mer läsning

Annons