Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnt forum på Skalet

Både polisen och arrangörerna meddelar att årets höstforum blev en lugn tillställning. Arrangemanget lockade färre besökare än tidigare men arrangörerna är trots allt nöjda.

– Vi ska se över hela arrangemanget och kanske hitta nya infallsvinklar, det är dags att förnya oss, säger Thomas Barcklind, vd Vemdalsskalets högfjällshotell.

Dansbandshelgen på Vemdalsskalet är en klassiker och sedan 1982 har Vemdalsforum arrangerats. Trots att publiken svek under de tre kvällarna säger sig arrangörerna vara nöjda.

– Visst ska vi rannsaka oss själva och se över vad vi kan göra bättre. Men att locka dryga 1 000 besökare är egentligen inte så dåligt en novemberkväll i Härjedalen, säger Thomas Barcklind.

Dansbandsforum i Vemdalen är av tradition en fest för alla dansanta människor i tre dagar. Hit kommer dansband som vill visa upp sig för dansarrangörer och publik.

Genom åren har över 800 orkestrar visat vad de går för och publiken har allt sedan starten vuxit när det gäller antal inlösta. Men i år svek publiken. Torsdagskvällen lockade knappt 500 personer och antalet besökare under fredagskvällen uppskattades till runt 900 personer. Strax över 1 000 löste in sig på lördagskvällen. Ungefär hälften jämfört med år 2010.

– Vi märkte redan ifjol att höstforum tappade. Tyvärr är en anledning den dåliga publicitet som forumet fick efter den olycksaliga branden som hände 2010, säger Leif Hermansson i arrangörsstaben.

– Vi kände inte igen oss i det som skrevs i media. Inne på hotellet har vi haft en mycket fin och skötsam publik och det var lika i år.

– Jag tycker också att polisen överdriver bevakningen en sådan här helg. Visst har de gjort några ingripanden men det skulle de nog kunnat göra vilken helg som helst med den insatsen.

Totalt fanns ett 20-tal poliser utkommenderade för att bevaka forumet på Vemdalsskalet. Hälften vardera av ordnings- och trafikpoliser. Dessutom fanns 8 ordningsvakter i tjänst.

Tre misstänkta rattfyllor, tre personer som misstänks för narkotikabrott, två personer togs om hand för att sova ruset av sig i finkan och en yngre man togs efter denne varit bråkig på en av restaurangerna. Dessutom fick polisen ta hand om en överförfriskad person som valsat in på Icabutiken i stället för toaletten för att pinka.

– Det var en förhållandevis lugn helg. Tyvärr blev det ingripande på narkotikarelaterade brott vilket är ovanligt när det gäller Vemdalsforum, säger polisen Lisa Ahsltedt.

Ni var 20-talet poliser på Skalet?

– Jag kan förstå att många reagerar på det, men vi ska komma ihåg att hälften var trafikpoliser som valde att ha kontroller i området under helgen.