Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet före "Stormen" för Bronett

Annons


Föreställningen "Stormen" gör succé i Piteå Havsbad. Nu hoppas producenten Robert Bronett på export till Monaco, Dubai och Kuwait.

-Jag sätter hela mitt renommé på spel, säger Bronett.

Robert Bronett känner lugnet före "Stormen". Över hälften av de cirka 24 000 biljetterna till hans föreställning har sålts inför premiären i Rivierahallen i Piteå Havsbad på fredagskvällen.

-Jag valde Piteå tack vare logistiken här. På Piteå Havsbad bor man, äter och arbetar på samma ställe, säger Bronett.
"En totalupplevelse"

Han beskriver "Stormen" som en "totalupplevelse", snarare än en renodlad magishow.

-Jag fick idén för tio år sedan, när jag var i Monte Carlo och gjorde magifestivaler. Det som slog mig då var att showerna i princip inte har förändrats sedan David Copperfields dagar - och de bygger fortfarande på samma koncept, säger Bronett.

Med "Stormen" kombinerar han magin med dans, teater och påkostad ljussättning.

-Magieffekterna finns där enbart för att berätta en historia. Och magin integreras med nyskriven musik, med Jenny Silver på sång, säger Robert Bronett.
Tolv miljoner i budget

Han har själv skrivit historien, ett kamp mellan gott och ont.

-Den är bitvis otäck, men också rolig och romantisk. Det är inte glasklart vad som är möjligt och inte möjligt, vad som är gott och ont. All moral håller ju på att lösas upp, så "Stormen" känns aktuell.

Budgeten - tolv miljoner kronor - är ovanligt hög i sammanhanget och motsvarar en medelstor svensk film.

-Det här är en av mina största utmaningar någonsin. Det kommer hit producenter för hotell i Dubai, Monaco, London, Kuwait och Macao, så visst är det en prestigegrej. I och med att det är en ny form, vet man inte vad publiken kommer att tycka. Funkar inte "Stormen", är det synd för mitt ego, säger Robert Bronett.

Mer läsning

Annons