Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn och Jähkel till Yran

En teaterkonsert med countrydoft är senaste nyheten på Yrans bokningslista. I ”Songs från the Swedish Badlands” får vi möta bland andra Kristina Lugn och Lennart Jähkel i en föreställning som drog utsålda hus till Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm i höstas.

Det handlar om ett strandsatt countryband på Midlandas gudsförgätna flygplats där alla plan redan gått. Weeping Willows Niko Röhlcke står för musiken. För texterna står poeten och teaterdirektören Kristina Lugn. På scenen får de sällskap av Lennart Jähkel (Stadsteatern, Pistvakt, Jägarna) och Hannu Kiviaho från rockabillybandet Fatboy. Alla är de iförda rödlockiga peruker.

”Så stillsamt absurt att jag skrattar rakt ut och känner det där åtråvärda: livsglädje”, skrev Svenska Dagbladet efter premiären. ”Helt corny och helt underbart, och att göra country av Kristina Lugn är genialt”, tyckte SR:s Kulturnytt.