Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Luggen" kommer inte tillbaka till ÖFK – stannar i Sirius

/
  • Jonas Lundmark, här i ÖFK-dressen i en match mot Boden hösten 2006, har valt att förlänga sitt kon trakt med Sirius.

Sorry, alla ÖFK-anhängare som hade hoppats på att Jonas Lundmark skulle komma tillbaka nästa år. "Luggen" har förlängt sitt kontrakt med Superettanklubben Sirius i flera år framöver.
– Jag trivs väldigt bra här, säger han till föreningens hemsida.

Annons
Jonas Lundmark har spelat två säsonger i Uppsalalaget sedan han lämnade ÖFK. Sammanlagt har det blivit 49 matcher, hittills. Öppningen på den här säsongen var lite trög, "
Luggen" var placerad på avbytarbänken i början av serien. Men efter tränarbyte fick han nytt förtroende och har sedan spelat alla matcher där han varit tillgänglig. Den gamle mittbacken har dock flyttats ut till ena ytterbacksplatsen.
Assisterande tränaren Andreas Brännström till klubbens hemsida:
– Jonas har tagit stora steg i utvecklingen den här säsongen. Han har förbättrat sitt försvarsspel men är samtidigt offensivt skickare än många tror.
– Han har gjort en väldigt bra avslutning på säsongen och ar varit en av dem som stått upp när det blåst som hårdast.
"Luggen" om att numera spela ytterback:
– Alla positioner i ett har sin charm. Är du mittback får du styra, är du ytterback får du mer boll och kan följa med mycket mer. Jag har utvecklat mitt offensiva spel under den här tiden i Sirius.
– Jag tycker faktiskt det här är barnsligt kul ...
Gustav Sälgström, en av Sirius tillfälliga sportchefer, gläds över att Jonas Lundmark valt att göra sin fotbollssatsning i Sirius.
– Jonas är en karaktärsspelare som betyder mycket för laget, säger Sälgström.
Sirius siktar på att vara i allsvenskan år 2012.
Den resan vill Jonas Lundmark gärna vara med på.
– Det finns enorma förutsättningar att bygga ett bra lag i Sirius. Vi är ett sovande lejon. När vi börjar nå resultat så finns det nästan ingen gräns. Allsvenskan är ingen omöjlighet, säger "Luggen" till klubbens hemsida.
Fotnot: Inför sista omgången i Superettan ligger Sirius på tolfte plats i tabellen. Laget säkrade, även i teorin, nytt kontrakt i söndags då man spelade oavgjort 1–1 mot Limhamn/Bunkeflo.

Mer läsning

Annons