Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvig på läktaren – men inte uppgiven

När som helst kan Ludvig Nilsson få beskedet att han skickas hem.

Trots det håller han god min.

– Jag är villig att ta chansen, säger Timråforwarden.

Läget är synnerligen speciellt för Timrås JVM-forward Ludvig Nilsson.

Sverige har valt att lämna två platser i truppen öppna. Vikta för Elias Lindholm och Filip Sandberg, med Ludvig Nilsson på plats i Malmö om någon inte skulle kunna medverka.

Han är ständigt ett samtal med förbundskapten Rikard Grönborg från att petas helt ur JVM-truppen.

– Jag får besked eftersom med vad som händer. För mig är det bara att kriga. Jag måste ju vara bra förberedd om det blir så att jag ska spela. Då måste jag snabbt kunna lägga all fokus på det. Vi har ju en del skavanker i truppen, säger Ludvig Nilsson.

– Men jag kan vänta så länge som det är möjligt. Finns det en chans att spela JVM, då är jag villig att ta den.

På fredagens träning kom det dock positiva vibbar från skadade duon Lindholm och Sandberg. Det minskar Ludvig Nilssons JVM-chanser ytterligare.

Men det var faktiskt inte i närheten av några sura miner från 19-åringen efter fredagsträningen.

– Nu är det som det är. Det är klart att jag vill spela, det är det jag strävar efter. Nu får jag vara med om det näst bästa i stället, jag får vara med i laget och titta på läktaren. Det är lugnt, jag får vara med ändå.

Och från läktaren kunde han skaffa sig en god uppfattning om 5-3-segern över Schweiz.

– Det var mäktigt och riktigt bra tryck där inne. Det bästa var nog att vi ändå vann, det är tufft i en premiär med nerver och allt möjligt som spelar in. Vi har moral, visade styrka och vi lyckades hitta ett sätt att vinna.

– Sedan kan vi nog förbättra egentligen allt, men vi har pratat mycket om att göra den bästa matchen sist.

Förbundskapten Rikard Grönborg kunde inte lämna några klara besked om truppen efter fredagsträningen. Klart är att det fortsätter vara oklart – så låter det ungefär kring Ludvig Nilsson.

– Förhoppningsvis tar vi ett besked snart där, hälsar förbundskapten Rikard Grönborg.