Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciashowen var något i hästväg

/
  • Spegelritt av till vänster Camilla Södergren på Surprise och Viveka Andersson på Achilles.

Lördagen den 12 december bjöd ridklubben Östjämten på luciashow.

Annons

Ann Carlsson i arrangörsgruppen berättar att drygt 120 personer fanns på plats för att se uppvisningen och att det blev en toppendag. Årets lucia, Emilia Axelsson, tillsammans med sina tärnor inledde showen med luciatåg till häst. Stämningsfull sång av Ragundakören ackompanjerade luciatåget.

En vacker spegelritt framfördes av Viveka Andersson och Camilla Södergren. Därefter blev det kadrilj med några av ridskolans duktiga elever.

I ett mörkt ridhus, med ljusslingor på hästen och till hög musik visade Alexandra Thorin med sin islandshäst Stelpa de speciella gångarter en islandshäst besitter.

Ännu ett vackert framträdande som höjde julstämningen var när Anna-Karin Fahlén, sittande till häst, sjöng ”Det strålar en stjärna”.

Efter fikapaus bjöd ridskolans allra yngsta elever på en uppskattad käpphästhoppning.

Avslutningsvis avverkades den traditionsenliga maskeradhoppningen till publikens jubel. I år fick vi se bland annat ridande änglar, Barbiedockor och crossåkare. Vann maskeraden gjorde artisterna Rebecca Säll och Isabelle Sundberg som spexade med sång och dans innan banhoppningen. Alla ekipage tilldelades ett hederspris för sitt medverkande.

Åsa Nilsson

Mer läsning

Annons