Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lt webb-tv: Ung prägel på 1:a-maj i Strömsund

Det var en ungdomlig prägel på Socialdemokraternas 1:a-majtåg i Strömsund där det politiska fokuset låg på arbetslösheten.

Annons

Ett hundratal anhängare hade samlats vid Folkets hus i Strömsund för att delta i tåget som i år präglades av en yngre generation.

– Vi har inte sett så många unga och barnfamiljer på flera år, sa Anette Bergqvist.

En förklaring det kan spåras till att SSU-föreningen växt sig riktigt stark i Strömsund sedan den bildades hösten 2008. 18-åriga Malin Axelsson är ordförande och även tredje namnet på Socialdemokraternas lista till kommunvalet.

Nu är föreningen uppe i 20-talet medlemmar och deras engagemang präglade också arrangemanget kring årets majtåg. Som musikunderhållning hade de tagit dit punkbandet Unreal Reality från Strömsund samt tjejerna Liss och Angelica. Och för alla medföljande småbarn fanns ansiktsmålning och film.

– Vi sa att ska vi locka mer unga hit så får vi ta hit ungdomar som sjunger också, säger Malin Axelsson.

Malin var dessutom första talare ut på 1 maj och följdes därefter av ordförandekandidaten Gudrun Hansson, LO:s Karin Näsmark och partidistriktets Jens Nilsson.

Arbetslösheten, särskilt bland de unga var i fokus.

– Vi vill ha nolltolerans mot ungdomsarbetslöshet. Det måste få kosta. Motsatsen är att låta unga gå arbetslösa och det kostar mer, sa Malin Axelsson i sitt tal.