Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-TV: ÖFS-Casper vann igen

Casper Stein-Lagerheim. Är han den nye herrstjärna i länets utförsåkning?

– Det här är helt sjukt, säger ÖFS-killen efter andra raka FIS-vinsten i Bydalen.

Lördagens FIS-slalom hade samlat ungefär samma startfält som dagen innan. 83 herrar och 57 damer kom till start.Det blev också en repris på fredagens tävling i herrklassen.

Casper Stein-Lagerheim vann och han gjorde det i suverän stil.

Marginalen till Arttu Niemela, Finland, var 57 hundradelar. Inte särskilt mycket kanske, men det sätt som ÖFS-åkaren tog hem segern var imponerande.

Casper var nio hundradelar bakom Niemela efter åk 1, men sedan bjöd han på kalla nerver och skicklig åkning. Östersundaren åkte helt enkelt som en vinnare.

– Jag gjorde det jag skulle, sa han direkt efter målgång.

Är du en vinnare?
– Nej, det vet jag inte.

Jo, men brukar du vinna när du har slagläge?'
– Njaee, i fjol blev det bara en seger i FIS, i Ö-vik.

Den 19-årige (fyller 20 i april) jämten åkte stabilt och ruskigt snabbt och Bydalen. Hans totalt fyra åk i Bydalen var av hög klass.

– Det kan inte bli bättre än att få två vinster. En skön avslutning innan julen.

Hur är känslan?
– Känslan kan inte bli bättre. Men det har alltid gått bra i slalom. I storslalom har jag en bit kvar. Det fattas fortfarande en del bitar där.

Dubbelsegern i Bydalen ökar förstås chanserna att Casper får åka Europacupen efter jul.

– Jag brukar inte ha någon koll på var och när det är Europacup, men för min utveckling är det väldigt viktigt att jag får köra såna tävlingar. Det är ett steg till.

Nils Högbom – den näst äldste åkaren i tävlingen, efter klubbkompisen Petter Robertsson – var näst bäste jämte med en femte plats. Dan Axel Grahn fortsätter att åka stabilt och var sexa.

På damsidan dominerade Finland och Island som fick in två åkare vardera på topp-4. VC-meriterade Emma Happonen, 23, var som väntat snabbast i båda åken och vann före Maria Gudmundsdottir, Island.

Lisa Hiltula, ÖFS, åkte bra i fredags och följde upp med ännu en stark insats. 18-åringen – vars pappa Jari var tävlingsledare under dagen – gick i mål som femma efter ett mycket bra andraåk.