Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-tv: Många äventyr väntar för Ellen

Hon ska spela på Storsjöyran, släppa sin skiva på nytt, spela i Nashville och turnera i sex veckor över Europa med Israel Nash Gripka. En spännande tid väntar Ellen Sundberg.

– Det är verkligen en fullspäckad höst – det blir intressant, säger hon.

Ellen Sundberg har legat lite lågt sedan hon spelade förband till Turnpike Troubadours på Gamla Teatern i april, men snart börjar det hända saker. Det börjar på Storsjöyrans Klubbland där hon uppträder med musikerkompisen Johan Arvelli.

– Vi har repat ganska mycket. Vi har nya låtar – bättre låtar tycker jag också. Det ska bli väldigt roligt, säger Ellen Sundberg.

Därefter rullar det på. I augusti släpps skivan "Black Raven" på nytt, över hela Europa den här gången. Därefter går resan till musikmetropolen Nashville, som har fostrat massor av countrystjärnor. I slutet av september ska Ellen Sundberg, tillsammans med flera artister från bokningsbolaget Rootsy, uppträda på Americana Music Festival – ett evenemang som lockar massor av stora namn i branschen.

– Jag tycker att det känns lite som att åka på semester och se saker. Jag är väldigt glad över allting, men jag känner mig inte så överexalterad. Det är svårt att förklara. Jag tror att det kommer kännas annorlunda när jag är där och förstår hur stort det är. Sitter jag hemma i Bjärme är det svårt att sätta sig in i situationen.

Tillbaka i Europa väntar nästa stora händelse. I mitten av oktober åker hon på turné som förband till Israel Nash Gripka, som har spelat i Östersund vid två tillfällen. Turnén pågår i sex veckor och de tre sista går i Skandinavien.

– Det är också otroligt roligt. Det är bra för mig att få rutin och spela live på andra ställen än här hemma, säger Ellen Sundberg.

Bakom nysläppet av skivan och Europaturnén ligger bolaget Rootsy. Björn Pettersson är Ellen Sundbergs bokare och han är lyrisk när han pratar om 20-åringen från Bjärme.

– Hon är inte färdig, men hon är en supertalang. Hon är en äkta artist, man känner när man pratar med henne och hör i musiken att hon har hundraprocentig integritet. Hon är ingen artist som någon gång skulle komma på tanken att kompromissa. Jag har aldrig stött på en 20-åring som är så.

Ellen Sundberg känner sig förstås smickrad av det fina omdömet.

– Jag tycker mest det känns konstigt, det är svårt att förstå. Men det är otroligt kul att de gillar det jag gör, det är det jag alltid har velat att folk ska tycka om det jag gör.

Nu har hon en spännande höst framför sig.

– Det känns mest bara roligt. Jag har hela tiden velat att det här ska hända. Det jag vill är att kunna leva på min musik. Det är väldigt svårt, men det här är en bit på vägen.