Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-tv: "Hemmaplan talar för oss"

Roger Lilliesköld hade längre rekordet, men nu har Stefan Hellgren slagit "Jösse" på fingrarna. Hellgren gjorde häromveckan sin 260:e ligamatch för Jämtland – flest någonsin för Jämtland Basket.

– Jag är stolt över att ha representerat samma klubb i så många år, säger Hellgren inför derbyt mot Sundsvall.

Den 27-årige Luleåsonen värvades från Plannja till Jämtland sommaren 2006, samma år som han fyllde 20 år. Nu gör han sin sjunde säsong hos "Älgarna".

– Jag har haft några alternativ (att flytta) några gånger, men jag har trivts så bra i Östersund att jag blivit kvar.

Hur mycket betyder det att du blivit historisk som meste ligaspelare genom tiderna i Jämtland?

– Man känner sig gammal. Tiden går fort. Men visst, det är mycket hedrande, absolut. Jag är stolt över att ha representerat samma klubb i så många år. Det är ganska ovanligt i dagens idrott. Många spelare flyttar runt, även i basketligan.

Efter alla år är Hellgren i topp i flera Jämtlandsligor. Han har gjort flest matcher, har flest steals, är tvåa i assists och femma i returligan.

– Eftersom jag inte varit skadad så mycket har det blivit nästan 40 matcher per säsong.

Efter alla år är Hellgren i topp i flera ligor. Han har gjort flest matcher, har flest steals, är tvåa i assists och femma i returligan.

Matchen mot Sundsvall blir Hellgrens 18:e i år. En oturlig handskada höll honom borta från spel i sex matcher – den längsta frånvaron under karriären.

– Jag började med styrketräning tidigt och fick bra vägledning hur jag skulle träna. Det har säkert hjälpt mig för att bli stark i kroppen.

Nuförtiden jobbar du heltid samtidigt som du spelar i ligan – hur är det?

– Jobbigt ibland. Fysiskt går det bra, men det blir tungt i huvudet. Jag kan inte sova ut till klockan tio-elva som de andra grabbarna i laget gör. Jag får ta igen det på helgerna.

Att döma av tisdagens träning verkar Stefan Hellgren klara "dubbeljobbet" utmärkt. Han var en av de piggaste i en i övrigt tempofylld och energirik träning.

Hur är lagets status inför derbyt?

– Rätt okej. Vi spelar upp och ned och jag önskar att vi kunde hitta en bättre stabilitet.

Stefan tycker att hemmmaplansfördelen talar för Jämtlandsseger mot Sundsvall. Men även att laget redan vunnit två matcher mot "Drakarna" i år.

En på försäsongen, en i ligan.

– Det är alltid kul att möta Sundsvall. De är svåra, har ett relativt kort lag och byter hela tiden screens.

Vad kommer att avgöra?

– Om vi får fart på bollen har vi en bra chans. Det gäller att inte låta Jakob (Sigurdarson) och Mikael Lindquist få skjuta i sina skott.