Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-tv: Hedbergs dubbel gav Brunflo första segern

Lagkaptenen Martin Hedberg visade vägen.

Hans dubbelstöt mot Sollefteå gav 2–1 och första Brunflosegern i årets division 3.

Trots det var missnöjet mycket stort hos Brunflotränaren Adam Mattiasson.

Mattiassons kritiska sinnelag var, faktiskt, ett av de mest uppfriskande inslagen från Lövsta.

Om Brunflotränaren enbart hade pekat på segern och visslat hela vägen hem, då hade vi ifrågasatt hans ledarskap. Mattiasson har dock, tack och lov, mycket högre krav än så.

Även om motståndarna i fjol återfanns i division 2 var det här miltals från ett division 2-klass. Sollefteå var, milt sagt, inte bra och Brunflo borde ha vunnit med mycket större siffror.

Gulsvart dominerade helt i första halvlek och hade fem (!) träffar i målställningen. I andra halvlek brände man ett flertal öppna lägen och då tvingades man till slut fegspela sig till segern.

– Det här var en så dålig match! Det fanns inget tempo, vår rädsla tog över. Vi vågade inte ta några beslut utan följde "minsta-motståndets-lag". Otroligt frustrerande, sa Adam.

Sollefteås reducering var ett bra exempel på det. En oattackerad Brunfloback nickade förskräckt till hörna. En hörna som Brunflos mittback Samuel Röhdin sedan nickade in i eget mål.

Ridå.

– Hela den sekvensen visade vår rädsla så tydligt. Vi vågade inte spela utan tog icke-beslut. Det är så jobbigt att se att så duktiga spelare inte vågar spela som de kan.

• Hur löser du denna mentala knut?

– Vet inte. Kanske beror det på att vi är matchovana och inte vågra prestera.

Gladast i hemmalaget var nog ändå Martin Hedberg. Den slitstarke lagkaptenen gjorde 1–0 på nick och 2–0 på en kylig, placerad bredsida intill stolpen.

Omskolningen till forward i fjol höst lär bli permanentad. Eller som Adam Mattiasson säger:

– Martin är alltid otroligt bra och jag tror att vi får ut mest av hans potential som centerforward.

Matchfakta

Brunflo-Sollefteå 2–1 (1–0)

1–0 (4) Martin Hedberg, 2–0 (73) Martin Hedberg, 2–1 (75) Självmål.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Publik: 65.