Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-TV: Frösön vann måstematchen mot Gamla Stan

Det satt hårt åt, men i sista perioden gick Frösön ifrån och vann måstematchen mot Gamla Stan.

– Nu tycker jag att vi kan ta bort floppstämpeln på oss, sa Niclas Engström efter segern med 10–7.

Frösötränaren – som stod över matchen på grund av en fotskada – var dock inte rakt igenom nöjd.

Det unga Skellefteålaget, där den äldste var född 1990, den äldste 1997, lyckades länge störa hemmalaget. Inte förrän efter 13 minuter i tredje perioden kom det avgörande hammarslaget.

Först satte Martin Larsson 9–7 i power play och sedan vinklade Henrik Esbjörnsson snyggt in 10–7 på ett långpass från Simon Sundström. Därefter orkade inte Gamla Stan gå ikapp mer.

Ändå måste Uppsalalaget få en ros för sin vilja och sin glöd att inte vika ned sig.
Frösön hade 6–2 och allt såg säkert ut, men två femminutersutvisningar ändrade på allt. Gamla Stan visade upp ett pricksäkert power play och efter fyra minuter i numerärt överläge hade Gamla Stan gjort fyra raka mål och gått upp till 6–6.

Frösön svarade med två snabba mål, men Gamla Stan fixade 7–8 och nerv. Lita på att minnesbilderna från tidigare Frösöras infann sig som ett brev på posten.

– Vi var fullständigt överlägset när vi höll oss på mattan, men så drog vi på oss utvisningar när vi använde klubban på fel sätt.

Ändå; ni ska inte släppa in sju mål mot ett lag av Gamla Stans kaliber!

– Nej, det är defensiven vi måste få till. Vi bjuder på för många mål. Vi tappar boll i fel lägen.

Precis den aspekten är högprioriterad för Frösön som absolut behöver stänga till bakåt.

– Vi försöker bland annat lägga ned bollen djupt i stället för att transportera den genom mittzonen. Vi ska också träna mer än de andra lagen under jul- och nyårsuppehållet.

Träna mer?
– Ja, vi har mer att träna på än de flesta andra lag. Därför ska vi köra åtta-nio pass och nöta försvarsspelet.

Spelarbetyg till sist: En extra julstjärna går till målvakten Andreas Johansson, Henrik Esbjörnsson och Simon Sundström.