Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-TV: Foppa talar ut

Han är svensk hockeys största stjärna genom tiderna.

Nu berättar Peter Forsberg om livet efter karriären, bland annat som pappa till 1,5-årige sonen Lennox.

– Det är jättekul att vara pappa. Jag har längtat efter att få en liten grabb, han är helt underbar, säger ”Foppa” i en öppenhjärtig intervju i veckans Hockeysurr.

I februari 2011 meddelade Peter Forsberg på en känslosam presskonferens i Denver, Colorado att karriären var över. Drygt ett år senare föddes sonen Lennox och ett nytt kapitel i Sveriges största hockeyspelares liv tog sin början.

Och ”Foppa” njuter av det och stortrivs i rollen som pappa. Detta avslöjar han i en stor intervju som ni ser här på allehanda.se från klockan 11 på torsdag.

– Han är helt underbar. Jag trivs verkligen. Det skönaste med att inte längre spela hockey är att ha ledig helg. Det har man saknat i nästan 40 år av ens liv. Nu kan man äta en trevlig middag och njuta av fredagskvällarna.

Och umgås med sonen Lennox, som han och fästmön Nicole fick i juni 2012, förstås.

– Han går på förskolan och vi brukar dela på att hämta och lämna om vi inte gör det tillsammans. Det är verkligen jättekul att vara pappa. Lillgrabben har mycket spring i benen, säger ”Foppa” i intervju, som ni ser i sin helhet i morgon från klockan 11 här på ltz.se.

Och att sonen ska gå i sin fars fotspår och bli hockeyspelare hoppas ”Foppa”.

– Han ska få chansen, det är självklart. Jag tänker inte stoppa honom om han vill spela hockey i alla fall. Han har gott om energi redan nu.

Familjen Forsberg bor i Stockholm och ”Foppa” kommer göra allt han kan för att Modoarvet ska gå i rakt nedstigande led.

– Jag har sagt att han (Lennox) inte kan spela i något lag som konkurrerar med Modo. Det blir svårt att sätta honom i Djurgården eller AIK. Han måste ju heja på Modo, skrattar ”Foppa”.

Men om det skulle visa sig att sonen inte är intresserad av att spela hockey är det bara att acceptera menar Peter Forsberg.

– Det skulle inte vara några problem. Man måste ju inte vara hockeynörd, eller sportnörd som en annan. Men han går ju och sparkar på bollen där hemma så det är väl inte omöjligt att han kommer in i det där ändå, säger ”Foppa” i Hockeysurr som du kan se i sin helhet från klockan 11.00 i morgon, torsdag.