Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-tv: Festen har börjat – studenterna tågar ut

Vädret var blåsigt, men de nybakade studenterna i Svenstavik sken i kapp med solen närde på fredagsförmiddagen för sista gången tågade ut från Bergs gymnasium.

Ett hundratal föräldrar, vänner och syskon samlades på fredagsförmiddagen utanför Bergs gymnasium i Svenstavik för att gratulera årets studenter. Men innan det dryga 20-talet elever fick ta emot gratulationerna tågade de traditionsenligt ut från skolan till tonerna från Jämtlands sången. Sedan höll rektor Olof Vahlström sitt tal till eleverna och både stipendier och betyg delades ut.

Därefter fick studenterna ta mot de klassiska studentplakaten, blommor och presenter som de anhöriga hade med sig.

– Det känns riktigt gött nu, konstaterade Björn Mattsson, som under de senaste tre åren studerat vid skolan, när han fått blommor och presenter hängda runt halsen.

• Du har ingen ångest över framtiden då?

– Nä. Jag har sedan länge planerat att ta ett sabbatsår innan jag bestämmer mig för vad jag ska göra härnäst, säger Björn Mattsson.