Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s läsare om avräkningspriset för mjölkbönderna

Flera av LT:s läsare reagerade på att Arla sänker avräkningspriset för mjölkbönderna. Här är några kommentarer från ltz.se:

Vi Jämtländska mjölkproducenter får nog bara börja inse att vi inte kommer att få den betalning som krävs för att kunna fortsätta att producera mjölk.

Jag har fått nog av att jobba gratis!

Börjar faktiskt att längta efter semester, sexton år sedan sist!/Kan inte följa med, jag jobbar

Bönder ut och protestera, de funkade för engelska bönderna där Arla drog tillbaka sänkningen efter en proteststorm, lägligt nog passade de ju bra sänka priset för de svenska fogliga bönderna istället strax därefter, varför ska ni betala för de ska få behålla sitt pris/Anders

Det är för jävligt. Detta var en av de saker jag var rädd skulle hända när draken Arla tog över, synd att inte Norrmejerier blev den som köpte Milko.

Sedan undrar man hur det kommer sig att inte konsumenterna får del av sänkningen, att man inte uppmuntrar kunderna att köpa mer av deras produkter, istället ökar man sina marginaler.

Snart så finns det inte några öppna landskap kvar i länet/Bonnpöjk.

Svenska bönder får alltså 2,83 kr per kilo mjölk.

På Nya Zealand var priset i maj 2012 efter en sänkning 2,43 kr per kilo. Men det var ganska bra tyckte bönderna där, eftersom 2010-2011 hade priset tidvis varit uppe i 2,74 kr per kilo och många hade kunnat beta av sina skulder rejält.

På Fonterras auktion i går steg priserna i Nya Zealand på grund av torkan i USA. Av 8 mjölkprodukter steg 6. Mjölkprotein-koncentrat ökade till exempel hela 11,5 %/Olaus

Det här är ju bedrövligt!...bönderna får sämre betalt för mjölken. och arla köper upp en massa bolag utomlands! då finns det pengar att betala..arla mjölkar inte bara böndernas kor!..utan även deras konton på pengar...

jag ser att det finns förslag på att vi ska betala en krona till för mjölken! ja det vore ju bra. men det fungerar nog tyvärr inte!..för arla skulle sno den kronan av bönderna...den kronan skulle aldrig bönderna få!

varför startar det inte flera små gårds butiker med försäljning av mjölk?

är det någon som har ett bra svar på det?/Jamten!