Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s Kajsa Tengvall med i Kanal 5:s stylistsåpa

LT:s modeexpert Kajsa Tengvall har chansen att bli Sveriges nästa stjärnstylist. På onsdag nästa vecka flyttar hon och nio andra deltagare in i ett hus i Stockholm där tuffa modeuppdrag väntar. Och allt händer framför webbkameran.

Annons

I vår har systrarna Sofi och Frida Fahrmans program ”Stylisterna” premiär på Kanal 5 play. Närmare 1000 hoppfulla modeintresserade sökte till programmet, men bara tio valdes ut. En av dem är alltså bloggerskan Kajsa Tengvall som under rubriken ”Do it yourself” brukar visa LT:s läsare hur man kan piffa upp sina kläder med billiga och enkla medel. Hon blev peppad av sina vänner att söka till såpan.

– Jag är väl inte ett jättefan av såpor och läste på noga innan jag skickade in ansökningen. Men programmet känns seriöst och jag får dessutom syssla med mode som jag brinner för.

Kajsa skickade in en liten presentation av sig själv och bara en vecka senare kallades hon på casting. Hon tror själv att kom med i programmet för att hon stack ut i mängden och försökte vara sig själv.

– Jag tror att de vill ha människor med personlighet. Jag kom in i en bohemisk 70-talsklänning, en grön kofta med kimonoärmar och boots. De andra var mest svartklädda i Acne eller Whyred, och det har man sett förut. Jag var en färgklick i det havet.

”Stylisterna” börjar spelas in på onsdag den 1 december. Det enda Kajsa har fått veta är att hon ska ta med sig sitt pass och hon inte får stoppa ner något smink i resväskan när hon flyttar in i huset, som ligger någonstans i Stockholm. Hon känner ingen av de andra deltagarna som hon ska bo ihop med under två månader.

– Om det blir jag som dödar dem eller de som dödar mig blir en senare fråga, säger hon lite skämtsamt. Men tillägger också att det inte är någon hemlighet att hon har ett hett temperament. En egenskap som produktionsbolaget givetvis gärna ser hos några av aspiranterna för att programmet ska bli mer spännande.

– Jag är ingen som söker konflikter, men om någon försöker sätta sig på mig då biter jag ifrån, säger hon bestämt.

Nu väntar tuffa uppdrag och spännande möten. Det är också meningen att deltagarna ska lära sig massor om mode och styling. För en ensam vinnare kommer arbetet att leda fram till en avlönad praktik som stylistassistent på modetidningen ”Sofis mode”. Kajsa hoppas att dokusåpan ska ge både kontakter och erfarenhet i en hård modebransch. Hon tror att hon står sig rätt bra i konkurrensen.

– Modeintresset har jag haft under lång tid. Trots att jag klär mig etniskt och bohemiskt så är jag mångfacetterad. Jag ska göra mitt bästa för att vinna.