Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s chefredaktör: Sitter du hemma i coronakarantän? Då bjuder vi på lite extra läsning

 
Chefredaktörens krönikor
Visa alla artiklar

Corona. På bara några veckor har viruset fått vår värld att rämna. Börserna har rasat, länder har stängt sina gränser, lokala företagare har förlorat sina inkomster och personal har som följd förlorat sina arbeten. Vi befinner oss mitt i en kris och ser just nu inte slutet på eländet.

Hos oss kan du känna dig trygg med att det du läser är sant och riktigt.

Även Länstidningen påverkas av coronaviruset. Det märks inte minst på våra kultur- och sportsidor efter att flertalet evenemang och matcher ställts in eller skjutits på framtiden. Fortsätter viruset sprida sig finns dessutom en risk att flera av Länstidningens medarbetare blir sjukskrivna och det kommer påverka innehållet i tidningen ännu mer. Om tidningen en dag kommer hem till dig i något tunnare format hoppas jag att du som läsare ha förståelse för det.

Men vi ger inte upp, för det är i dessa tider som journalistiken är som allra viktigast.

Vi ser hur läsningen på vår sajt rusar iväg och hur ni runt om i länet törstar efter information om coronaviruset och dess påverkan på samhället. Och information finns det gott om i dessa dagar, men vad som är sant eller falskt i flödena är inte alltid lätt att veta. Under Länstidningens 96 år i Jämtland har vi stått för saklig och trovärdig journalistik och så gör vi även idag. Vi fortsätter granska och rapportera om det vi vet, hos oss kan du känna dig trygg med att det du läser är sant och riktigt.

Och som en extra krydda på moset kommer vi under en tid framöver bjuda på lite extra läsning i e-tidningen och vår papperstidning. Folkhälsomyndigheten har uppmanat alla över 70 år att dra ner på sina sociala kontakter för att undvika att smittas av coronaviruset. De flesta av Länstidningens prenumeranter befinner sig i den riskgruppen och vi vill göra något lite extra för er. Därför kommer ni från och med idag få en följetong i 48 delar som går att läsa i Länstidningen måndag till lördag på kultursidorna.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi på Länstidningen fortsätter rapportera om coronaviruset, om läget i länet och så skjuter vi till lite extra läsning i form av boken Isvittring skriven av Solveig Vidarsdotters, bördig från Frostviken.

Vad kan du göra?