Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s chefredaktör: I över 30 år har vi stöttat kulturlivet i länet – därför delar vi ut kulturpriset redan i vår

 
Länstidningens Kulturpris 2020
Visa alla artiklar

Coronaviruset har slagit hårt mot Sveriges kulturaktörer. Förbud mot stora folksamlingar och den allmänna rädslan för att insjukna i covid-19 har lett till att inställda konserter och föreställningar runt om i Jämtlands län blivit mer regel än undantag.

Länstidningen har en tradition av att stötta och uppmärksamma kulturlivet i Jämtland och Härjedalen.

Med hjälp av dagens tekniska lösningar har en del kreativa kulturutövare kunnat flytta sina verksamheter till internet. Men många kulturskapare står nu utan jobb på obestämd tid och antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen kultur media har ökat kraftigt de senaste två veckorna jämfört med samma period förra året rapporterar SVT.

– Jag är väldigt orolig. De största musikerna och författarna klarar sig nog, men vi som är små kulturutövare har sällan något kapital att ta av, sa författaren Theres K Agdler till LT 17 mars.

Kultur och nöje är en självklar del av Länstidningens dagliga bevakning. Men efter att ordet “inställd” tvingat sig in i var och varannan rubrik som LT:s kulturredaktörer författat den senaste tiden känner jag att det är dags att göra något. Länstidningen har en tradition av att stötta och uppmärksamma kulturlivet i Jämtland och Härjedalen, inte bara genom vår rapportering. 1989 instiftades Länstidningens kulturpris som brukar delas ut på hösten men i dessa tider känns priset viktigare än någonsin. Därför kommer vi att dela ut Länstidningens kulturpris 2020 till en kulturarbetare i Jämtlands län redan nu.

Med det välkomnar jag dig att nominera den eller de du tycker förtjänar Länstidningens kulturpris 2020!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi på Länstidningen kan sätta kulturen i fokus, dela ut ett pris på 30 000 kronor och förhoppningsvis bringa lite ljus till en just nu rätt dyster tillvaro.

Vem vill du nominera? Skicka in ditt förslag, gärna med motivering, via mejl till:

kulturpriset@ltz.se

eller med post till adressen:

Länstidningen, Kulturredaktionen

831 89 Östersund

Märk kuvertet eller mejlet "Kulturpris".

Fakta:

Länstidningens Kulturpris syftar till att lyfta fram kulturarbetare inom olika genrer med anknytning till Jämtlands län. Både enskilda personer och grupper kan nomineras. Priset är ett av de största i norra Sverige och består av 30 000 kronor. Pristagaren kommer ta emot summan om 30 000 kronor i vår och vinnaren kommer firas i Residensträdgården under Storsjöyran.

Läs också: Länstidningens kulturpris – en viktig del av länets kulturliv: ”Prissumman kan bli ett extra välkommet tillskott i kassan”