Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT fick första bilden på paret Ekholms Moa

Tidigare skidskyttestjärnan Helena Ekholm, boende på Frösön, har haft ett omtumlande år. I juli fick hon och maken David en flicka, hon var med i tv-programmet Mästarnas mästare och för någon månad sedan blev Helena invald i Skidskytteförbundets styrelse.

Det mest fantastiska är ju ändå att lilla Moa kom till världen.

– Det slår allt, säger Helena samtidigt som hon ammar den lilla när LT hälsar på.

Det var den sjunde juli som Moa kom till världen och paret Helena och David har valt att inte låta några medier publicera bilder på Moa förrän nu.

– Trots många förfrågningar har vi medvetet legat lågt med det, men nu tyckte vi att det kunde vara dags, säger pappa David.

Helena Ekholm, har två individuella VM-guld och fem andra VM-medaljer. Hon vann totala världscupen säsongen 2008/2009.

– Visst kan jag sakna tiden när jag var i form, men jag har börjat träna så smått efter att Moa kom till världen. Jag springer och går på gym, berättar hon.

David Ekhom tillhörde också landslaget i skidskytte tidigare. Hans främsta merit är ett VM-silver i lag, som han knep i Sydkorea 2009.

Men nu är nog paret mest kända för den magnifika villa de byggt nedanför Peterson-Bergers Sommarhagen på Frösön.

– Många intresserade stannar gärna till på vägen här utanför. Oss gör det inget och snart har de ett nytt hus att titta på. Skidåkarna Anna Haag och Emil Jönsson bygger sin villa snett ovanför oss, berättar David.

Men för paret Ekholm är det nu Moa som gäller.

– Att man skulle kunna tycka om någon så mycket som är så liten, det trodde jag aldrig, skrattar David Ekholm.