Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT avslöjar: Juholt/Jämtin också S-Jämtlands val

Valberedningens förslag Håkan Juholt och Carin Jämtin får tummen upp från S-Jämtland.

– Perfekt. Det kunde inte blivit bättre. De var vårt val också, jublar Jens Nilsson, ordförande för socialdemokraterna i Jämtland.

Förra riksdagskvinnan från Jämtland Berit Andnor har lett Socialdemokraternas valberedning. Hon presenterade på en presskonferens klockan 13.00 i Stockholm Håkan Juholt som valberedningens förslag som ny partiordförande.

Dessutom föreslås Carin Jämtin som ny partisekreterare.

– Ytterst är det så att de personer som vi föreslår måste samla ett brett stöd för att kunna väljas av ombuden på kongressen, säger Berit Andnor.

– Vi kommer göra allt vi kan föra att stärka det socialdemokratiska partiet. Vi är nämligen övertygade om att fler vill rösta på oss, säger Håkan Juholt.

– Ekonomisk tillväxt och jämlikheten måste bli bättre i Sverige och det är det vi ska jobba för, säger Carin Jämtin.

Håkan Juholt gick direkt till attack mot alliansregeringen.

– Vi har idag en regering som ser solidaritet som en uppoffring. Jag ser i stället solidaritet som en investering, säger han.

I Jämtland är det glada miner efter valberedningens besked. Partidistriktets ordförande Jens Nilsson är lyrisk efter beskedet om valberedningen föreslår Håkan Juholt och Carin Jämtin.

– Partidistriktet hade möte i lördags då vi gick i genom vilka kandidater vi tyckte var lämpliga. Efter mötet ringde jag Berit Andnor i valberedningen och berättade att vi i länet kommit fram till att föreslå Håkan Juholt som partiordförande och Carin Jämtin som partisekreterare, säger Jens Nilsson.

• Vad säger du om att valberedningen bestämde sig för ert förslag Håkan Juholt och Carin Jämtin?

– Vi är jävligt glada rent ut sagt. Det är precis de namn vi förde fram.

• Vad betyder det här för Socialdemokraterna?

– Det är början på något nytt. Det är en nystart. Vi gjorde ett dåligt val senast. Men nu är vi på gång. Kongressen kommer att bli en vändning.