Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovisa skrev in sig i länets historia

Tisdagen den 21 januari 2014 blev en historisk dag för Jämtlands läns landsting men också för Lovisa Olofsson från Lycksele, en av de tio studenter som tog sin läkarexamen i Östersund.

– Det känns helt fantastiskt, mina kurser har varit här sedan termin sex vilket innebär att jag har varit här i tre år, säger Lovisa Olofsson. Jag flyttade hit för 1,5 år sedan lockad av fjällen, friluftslivet och att min man fick jobb i Åre.

– Jag tänker göra min AT-tjänstgöring i Östersund, jag börjar om en månad. Jag tänker bli distriktsläkare och de behövs i länet.

Lovisa Olofsson säger att de som studenter har blivit väl bemötta av både kursare och handledare liksom av personal på sjukhuset. Hon skulle rekommendera andra att utbilda sig just i Östersund.

– Vi har fått en bra utbildning, folk har varit inspirerade att lära oss och det har funnits utrymme att arbeta mer självständigt. Eftersom vi har varit få har vi även fått ta egna patienter.

• Hur firar ni examen?

– Vi är ju en utbildning som ligger under Umeå universitet, därför har vi i Östersund valt att fira dubbelt. I helgen firade vi i Umeå med våra kursare där, med ceremoni och middag. Nu blir det firande här på samma sätt.

Lovisa Olofsson har dessutom blivit erbjuden ett vikariat på medicinkliniken på Östersunds sjukhus som hon tar fram till dess att AT-tjänstgöringen börjar. Hon känner att hon kommer att få ett jobb i länet efter AT-tjänstgöringen.

Den historiska kandidatkullen med tio nya AT-läkare är Emil Chrisensson, Johan Dahlborg, Tommie Hjerén, Anna-Lotta Irevall, Emma Nyström, Lina Larsson, Kristoffer Huss, Samuel Videholm, Lovisa Olofsson och Hanna Persson.