Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lövhögarna hopar sig i Fjällsjö

Byvaktmästarna hinner inte köra bort allt trädgårdsavfall till återvinningscentralen i Rossön. Öppettiden är för kort.

Fjällsjö Framtid skriver till kommunen och klagar på den dåliga tillgängligheten vid Rossöns återvinningscentral. Ordförande Britt-Marie Norman påtalar att föreningen har stora problem att sköta sin byvaktmästarservice, där en viktig del är lövkrattning och bortkörning av ris och löv:

– Genom åren har vaktmästarna haft en överenskommelse med kommunens vaktmästare och fått lasta av löv och ris på gamla soptippen vid sågverket i Backe, men nu har miljöförvaltningen satt stopp för detta, både för oss och för kommunen.

Allt måste köras till Rossön, och det fungerar dåligt, då återvinningscentralen är öppen bara varannan tisdag, mellan 14 och 19. Vaktmästarna slutar sina arbetsdagar klockan 16.

– På två timmar hinner de inte lasta och köra mera än en resa, och det räcker inte. Dessutom brukar det vara en lång kö vid återvinningscentralen.

Ekvationen är omöjlig. Fjorton dagars trädgårdsavfall, ihopsamlat av tre vaktmästare, blir en stor hög. Fjällsjö framtid ber att kommunen ska förbättra tillgängligheten vid återvinningscentralen i Rossön, eller hjälpa föreningen med andra förslag på var de kan få tippa ris och löv.