Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovar säkrare hållplats för Tossöbarnen

Efter det ramaskri som uppstod förra veckan om Tossöbarnens livsfarliga busshållplats på E14 backar nu Åre kommun och ger föräldrarna rätt: hållplatsen är klart olämplig och en bättre lösning måste till.

– Vi kommer att lämna ett besked hur det ska bli under den här veckan, säger Leif Nord, (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I slutet på förra veckan gick föräldrarna på Tossön till media med sin oro över att deras barn varje morgon måste korsa den tungt trafikerade E14 för att ta bussen till skolan i Järpen eller Mörsil. Från kommunalt håll slog man först i från sig och hänvisade till beslutet att använda linjebussar så långt möjligt istället för skoltaxi.

Men nu medger Leif Nord (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, att just den här hållplatsen blev mycket olycklig.

– Vi hade väl inte koll på alla hållplatser men nu när vi ser det svart på vitt kan jag inte annat än hålla med om att det här är ingen bra busshållplats. Och det kan ju inte få gå obemärkt förbi när det blir så här, då måste man kunna backa, säger Nord.

•Vad fick er att ändra er?

– Framför allt att den hållplatsen används som omkörningsfil när folk svänger vänster in mot Tossön. Då känner man att det där var inte bra.

•Så vad händer nu?

– Vi håller på och pratar med förvaltningen om vilka lösningar vi kan göra. Det är ju inte enkelt det där med busshållplatser på E14, det är ju Vägverkets väg så vi kan inte gå dit och göra åtgärder utan att samråda med dem. Men jag har lovat en av föräldrarna som har ringt till mig att det kommer att bli något under veckan, säger han avslutningsvis.