Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovar... lovar inte....

"Lova att du kommer till helgen då". "Lova att jag får godis på lördag". Ungefär så tror jag att jag själv lät mer än en gång när jag var liten. Just det här med att lova något eller inte var väldigt viktigt för Ulrica åtta år. Det blev ju dessutom totalkatastrof om någon inte höll sitt löfte. "Men mammaaaaaa du lovade ju att....", självklart med ljudeffekter i form av stamp i golvet och smäll i dörrar.

Nu när jag funderar på det här med att lova så undrar jag om jag nu för tiden säger "jag lovar att...", det känns inte så. Har jag blivit sämre på att lova?, törs jag inte lova för att jag inte kan hålla det jag lovar? är kanske att inte kunna lova att fega? Jag har inga svar på de här frågorna, men jag ska fundera lite vidare på det.

Sedan 18 augusti har du som länsbo och läsare av Länstidningen, haft möjlighet att sätta press på politikerna i länets olika kommuner genom Mittmedias gemensamma satsning på tjänsten #kandulova.

Det har utlovats en hel del där. Det är också intressant att se vad politikerna säger sig inte kunna lova. Har du inte varit inne och tittat ännu så gör det här.

I morgon är det 14 september och valdag. Det är startskottet för en ny mandatperiod och en ny period då vi journalister börjar rota i om politikerna håller sina vallöften. Det kanske inte blir några arga stamp i marken eller smällande av dörrar beroende på utgången av valet. Men troligtvis en och annan slagkraftig rubrik, några nya politiker ute i kommunernas fullmäktigen, kanske några som hamnar på en annan stol än de suttit tidigare och kanske andra namn på dem som ska representera länet i Sveriges riksdag.

Tjänsten #kandulova hålls öppen en vecka efter valet.