Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovar att reda ut vad som hänt

Kommunen tillsätter en egen utredning för att ta reda om man brustit i arbetet vid äldreboendet på Fältvägen.
– Det är ju klart att har vi gjort något galet ska vi stå för det och självklart rätta till det, säger Thomas Paulsson, chef för särskilda boenden i Östersund.

Den anmälan om vanvård som dottern Britt-Louise Madsen har gjort har Thomas Paulsson inte läst. Uppgifterna gällande anmälan har han fått ifrån media uppger han. Men trots det kommer kommunen att tillsätta en egen utredning kring händelserna på äldreboendet.

– Jag kommer att ha ett möte med socialt ansvariga samordnare. Titta på vad vi ska göra nu, vill ju granska oss själva också och då är det ju alla de här detaljerna i anmälan som vi ska titta på. Jag kommer också ha en dialog med chefen ute på boendet, säger Thomas Paulsson, chef för särskilda boenden i Östersund.

Vad gör ni för att sådant här inte ska inträffa?

– Vi har tre ben att stå på, vi vill ha nöjda brukare, stolt personal men vi måste också hålla oss inom ram för vi är en politisk styrd verksamhet. Vi har kvalitetskrav som vi är ålagda att följa, kontroller på våra boenden som vi gör med jämna mellanrum, säger Thomas Paulsson.

När det gäller personalfrågan har det varit extrainsatt personal under nätterna sedan i slutet av augusti på den avdelning som Majvor Madsen är 93 år vårdas på, uppger Thomas Paulsson. Trots det har anhöriga ansett att det varit för lite resurser.

Andreas Karlsson (C) är ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

– Vi har ju kontroller och stickprovskontroller och sådant, men det är beklagligt. Det här är inte acceptabelt, säger han.

Hur kan det då komma sig, när ni har stickprovskontroller, planerade kontroller, icke planerade kontroller, att det här inträffar?

– Det vet jag ju inte det får utredningen ta fram, var det brister någonstans.

Man klagar över att det är för lite personal och anhöriga är oroliga. Ser ni över kostnader och ekonomi?

– Det görs en utredning just nu och den får ju visa vad som måste göras.

Du som ändå är politiker, hur känner du för det här och vad kan du göra?

– Så klart vi tittar på det här. Vi gör en utredning.