Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande STCC-start för jämtduon

Fredric Magnusson och Emelie Moe inledde årets STCC-körningar med blandad kompott.
Magnusson var elva och sexa i V8 Thunder Cars, Moe tog en överraskande andraplats och avslutade med att bli sexa i heat 2 i Clio Cup.

Flygplatsbanan i Skövde var premiärbana för årets STCC samt alla underklasser. Det sköna vårvädret hade lockat storpublik.

– Det har varit jättemycket folk här, säkert mellan 8 och 10 000 åskådare, berättar Mikael Magnusson, pappa till Fredric Magnusson.

Huvudklassen gick till regerande STCC-mästaren Thed Björk som stod för en fantastisk premiärinsats. Han vann dubbel, en bedrift som ingen annan klarat av.

Utmanaren Richard Göransson hade en rakt motsatt premiärhelg, med krascher i båda heaten. Även Prins Carl Philip kraschade och försvann i heat 2.

Fredric Magnusson – som kvalade som femma i ett av de jämnaste kvalen i V8 Thundercars – var också inblandad i en krasch i sitt första heat (varv 4). Litsgrabben blev först knuffad varpå han snurrade ett var. Sedan blev han påkörd i fronten och tvingades in i depå.

Det gjorde att han tappade placeringar och slutade elva.

Heat 2 gick klart bättre och Magnusson tog sig snabbt upp på fjärde plats. Han var stadigt bland de fem-sex bästa och gick i mål som sexa.

Teamkompisen Alexander Graff hade en finfin helg med seger och en andraplats.

– Trots allt en bra helg. Jag vet att farterna finns både i mig och bilen. Sedan kan man inte rå för att andra kör på mig, säger Fredric, som lovprisar sina mekaniker att han över huvud taget kunde komma till start i heat 2.

Emelie Moe var hur nöjd som helst med helgen.

– Säsongen kunde inte börja bättre. Jag är jättenöjd med en andraplats, sa Moe och påpekade att det var ett struligt race med många varv efter säkerhetsbilen och med sex bilar som var i kontakt med muren vid flertalet gånger.

– I andra racet fick jag problem i starten, gjorde ett "kärringstopp" och kom i väg sist av alla, men jag körde upp mig och slutade sexa. Det är jag jättenöjd med.