Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovade "jävla plågsam död"

Den man som greps efter branden på Eriksbergsvägen i april har nu åtalats. Mannen misstänks, förutom för mordbranden, även för ett flertal dödshot.

Det var på kvällen den 14 april som räddningstjänsten larmades om en brand på Eriksbergsvägen i Östersund. Branden hade startat i en soffa och snart stod det klart att det förmodligen handlade om en mordbrand. En 24-årig man greps av polisen och har sedan dess suttit bakom lås och bom.

Efter utredning har åklagaren valt att gå vidare och åtala mannen för flera olika brott. Bland annat för att han har hotat tre personer med döden.

En del av hoten skedde i slutet av förra året då mannen bland annat skrev följande SMS till en kvinna: "Är väldigt nära dig nu horan så du ligger jävligt risigt till du kanske kommer dö ikväll och samma med bög aset".

Hotet var bara ett av flera och åklagaren anser att de som hotats förmodligen har känt sig allvarligt rädda för sin personliga säkerhet. Den åtalade mannen har även via internet hotat en annan kvinna. Bland annat har han skrivit att "du kommer få en jävla plågsam död".

I åtalet framgår också att mannen med ytterligare hot har försökt få kvinnan att inte gå till polisen och berätta vad han skrivit. Han är därför även misstänkt för övergrepp i rättssak.