Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louise Hoffsten tolkar Elvis

"Bringing out the Elvis"

(Warner Music)

Bästa låten: "Mystery train"

Det kommer nog en tid i alla amerikanska söder-älskares liv då de vill göra en coverskiva med Elvis-låtar. Nu har turen kommit till Louise Hoffsten, som har spelat in tolv Elvis-låtar i bluesmeckat Memphis.

Ofta suckas det när artister spelar in gamla låtar som redan har tolkats otaliga gånger. Det här kan vara ett undantag. Det finns nämligen inte ett spår på "Bringing out the Elvis" som är identiskt med originalet.

På en del låtar, som "A mess of blues", vrider sångerskan upp tempot på 80-talsbluesmanér med god hjälp av ZZ Tops gitarrist Billy Gibbons. På andra, som "Heartbreak hotel", sjunger hon ackompanjerad av en enkel resonatorgitarr som om året vore 1930.

Louise Hoffstens svengelska uttal stör ibland helhetsintrycket, men hennes röst rymmer även en värme och tillgivenhet för låtarna som inte går att ta miste på.