Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lotte Moebius blev årets Ingrid Lindberg stipendiat

Sjuksköterskan Lotte Moebius fick årets Ingrid Lindbergs stipendium på 10 000 kronor för insatser inom den palliativa vården.

– Vilken överraskning, säger hon lyckligt.

I går hade 150 personer från sjukhuset, primärvården och den kommunala vården i hela länet samlats på en utbildningsdag med rubriken ”psykisk ohälsa i palliativ vård”.

Det var här som Lotte Moebius fick motta utmärkelsen av en märkbart rörd chef för Storsjögläntan i Östersund, Bertil Axelsson.

– Jag blev kallad hit för att träffa verksamhetschefen, säger Lotte Moebius som trots att hon blev lurad blev väldigt glad över uppmärksamheten

Hon jobbar på lungavdelningen på Östersunds sjukhus med patienter som har KOL och lungcancer.

– Jag får träffa fantastiska människor att dela mina erfarenheter med och få hjälpa dem, säger hon. På avdelningen har vi en del projekt på gång kring hur vi ska utveckla den palliativa vården ytterligare och jag tror att pengarna får gå dit. Vi kanske kan bjuda in någon spännande föreläsare.

Många var nominerade till utmärkelsen men så här lyder motiveringen för Lotte Moebius;

”För en palliativ sjuksköterskegärning där såväl patienter, närstående och kollegor sätter stort värde på din omtanke och stora kompetens. För att du på ett engagerat men alltid prestigelöst sätt delar med dig av din uppdaterade kunskap. För att du över lång tid har verkat för ett kontinuerligt förbättringsarbete till gagn för de palliativa patienterna på lungavdelningen.”