Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta Bromé live i stan

/
  • Lotta Bromé kommer att tala till publiken på Mittpunkten på torsdag.

Sveriges mest populära radioröst njuter själv mest av tystnaden. På torsdag kommer Lotta Bromé till Östersund när P4 Extra sänder live från Mittpunkten.

Annons
Radioprogrammet P4 Extra tar upp det mesta som är aktuellt. I veckan har det bland annat handlat om skottdramat på Gotland, långa snoppar, Claes Elfsberg och skönhetstips.
Man skulle nog kunna säga att programmet väl avspeglar sin programledare Lotta Bromé, nyligen utvald till Sveriges bästa programledare i radio av svenska folket.
- Det kan handla om precis vad som helst. Jag har inget favoritämne, utan är nyfiken på det mesta. Jag tycker att en bra programledare är just nyfiken och påläst med en behaglig röst, säger Lotta, som själv inte har någon favoritröst i etern.
- Nej, eftersom jag jobbar med det jag gör, så har jag det helst tyst när jag är ledig. Fast jag lyssnar gärna när jag kör bil.
När P4 Extra kommer till Mittpunkten är Magdalena Forsberg långgäst och så kommer östersundarna Lisa Ringnér och Lars Näckter till Mittpunktens scen. Paret ska berätta om sina upplevelser från terrordådens Bombay. Det kommer också att handla mycket om lokalproducerade delikatesser.
- Tobias Karlsson från Eldrimner dyker upp och pratar mat. Och så bjuder vi på jämtländsk ost så klart.
Apropå Jämtland. Lotta Bromé får ständigt frågan om hon har några rötter i Jämtland. Så nu gör vi klart det en gång för alla: Nej, Lotta Bromé har ingen koppling till Jämtland. Hennes förfäder hör hemma i Skåne och Värmland - och själv är hon född i Västergötland. Däremot finns det någonstans i Jämtland förmodligen en orgeltillverkare som heter Broomé med två o, tror Lotta.
Hon har varit i Östersund flera gånger. Bland annat med numera nerlagda radioprogrammet Sommartoppen under Storsjöyran.
Du var julvärd för fem år sedan. Vad tycker du om årets värd, Lasse Kronér?
- Ett jättebra val, jag blev faktiskt genuint glad. Lasse Kronér är en mysmänniska på riktigt.

Mer läsning

Annons