Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösningen för en ny idrottshall i Svenstavik

Bergs kommun tittar vidare på vad som kan göras med gamla idrottshallen i Svenstavik. Det kan bli en lösning liknande "Mötesplats Oviken".

– I mångt och mycket kommer man kopiera det, säger Dan-Olov Westberg (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Som LT tidigare berättat är den gamla idrottshallen i Svenstavik i mycket dåligt skick. Elise Ryder Wikén (M), ledamot i kommunstyrelsen, har skrivit en motion om att något bör göras åt hallen – en motion som diskuterades på tisdagens sammanträde.

En grupp som jobbar med frågan finns i Svenstavik. Mycket tyder på att gruppen kommer jobba fram en lösning som liknar "Mötesplats Oviken", där arbetet är inne i slutfasen.

– Där har inte kommunen varit inblandad så mycket, det har varit ideella och näringsliv som har jobbat. Det är lite den modellen som man ska försöka få till här i Svenstavik, säger Dan-Olov Westberg.

Dan-Olov Westberg framhåller arbetet som har gjorts i Myrviken, där det har sökts stöd hos lokalbefolkningen och även finansiering hos bland annat Boverket, allmänna arvsfonden och Riksidrottsförbundet.

– Det gäller att få till flera finansiärer. Ska man har flera finansiärer kan man inte bara göra en ren fyrkantig sporthall, man måste ha något mer i samma projekt som man ska övertala fler att vara med och finansiera. Det är så man har gjort i Myrviken. Där pratar man om en mötesplats för gamla och unga. Där har man lagt in café, gym och bowlingbanor, flera grejer som inte är en vanlig sporthall. Man breddar begreppet.

2012 fick företagarföreningen i Svenstavik stöd av kommunen för att ta fram ritningar för en ny allaktivitetshall. Det arbetet som gjordes då kommer kunna användas av arbetsgruppen som ska titta på en ny sporthall.

– Det är inget som är bortkastat, där kan man jobba vidare, säger Dan-Olov Westberg.