Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösning nära för Brf Körfältet

En lösning kan vara nära för bostadsrättsföreningen Körfältet. Ordförande Jens Nilsson tror att föreningens kommersiella lokaler kan säljas inom kort.

Annons

De outhyrda lokalerna i Körfältets centrum riskerar i framtiden att bli ett stort ekonomisk problem för ägaren BRF Körfältet.

– Skulle man i flera år stå och betala för lokaler som inte hyrs ut så skulle det förstås vara olyckligt, säger Jens Nilsson.

Brf Körfältet – vars medlemmar främst består av vanliga privatpersoner – äger dels ett antal kommersiella lokaler i Reveljen, som är Körfältets centrum, och dels ett antal vanliga bostadslägenheter. Eftersom det har blivit allt svårare att hitta hyresgäster för de kommersiella lokalerna så vill föreningen sälja dem och bara behålla bostadslägenheterna.

– Frågan har varit om vi ens kan hitta någon köpare men som jag bedömer det nu så har vi goda chanser att få sälja, säger Jens Nilsson.

Han berättar att Brf Körfältet har anlitat en mäklarfirma som just nu för diskussioner med tänkbara köpare. Tanken är att en ny ägare kan ha större möjligheter att driva de kommersiella lokalerna med vinst. Kanske genom att flytta dit egen verksamhet eller satsa på ombyggnationer för att få nya hyresgäster. Om mäklarfirman lyckas med sitt uppdrag återstår att se men Jens Nilsson är hoppfull.

– Jag hoppas att det kan bli klart om några veckor, säger Jens Nilsson.