Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lördagens matchnotiser

Annons

Brunflo–Sundsvall City 8–8 (3–2, 3–4, 2–2)

Mål: Cristopher Nordqvist 3, Stefan Björkbacka 2, Markus Rud, Tobias Dillner, Rickard Frånberg

Brunflos hemmamatch mot Sundsvall City blev en målrik historia. Laget följdes åt målmässigt i stort sett matchen igenom innan Sundsvall skaffade sig en tvåmålsledning en bit in i tredje perioden. Men efter en stark slutforcering lyckades Brunflo komma ikapp och knipa en pinne.

– En väldigt jämn match som vi lika gärna kunde ha vunnit, vi vet att ett Sundsvall är ett spelskickligt lag men vi gjorde det svårt för dem och kämpade på bra, säger spelande tränaren Stefan Björkbacka som också satte kvitteringsbollen med 1:16 kvar på matchuret.

Brunflos vassaste kort för dagen var Markus Rud och Tobias Engdahl.

Njurunda–Nälden 3–2 (1–0, 2–0, 0–2)

Mål: Patrik Palm, Gustav Boberg

Skott: 36–34

Efter förra helgens dubbelförluster var det ett taggat Nälden som gästade Njurunda.

– Vi snackade innan matchen att vi skulle ligga bättre i positionerna över hela banan, och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Dennis Jonsson, tränare i Nälden.

Trots bra defensivt spel hade laget svårt att skapa målchanser.

Och när sen Njurunda gjorde två mål i powerplay och sen ytterligare ett såg det tungt ut för Nälden inför tredje perioden.

– Men i tredje perioden lossnade det för oss och vi gör en otroligt bra tredje period, vi släpper på handbromsen rejält och tar över matchen helt.

Laget fick också in både ett och två mål och hade också flera bud på ett kvitteringsmål, men Njurunda höll emot.

Nälden får dock snabbt chans till revansch då man under söndagen återigen möter Njurunda, då på hemmais.