Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppis lockade stora och små

Omkring 30 personer hängde på låset när GT-gården slog upp dörrarna till lördagens loppis.
– Det har varit otroligt mycket folk, kö ända från scenen fram till kassan, säger Caroline Fredin, en av arrangörerna.

Redan innan öppningsdags samlades alltså loppisfantasterna i GT-gården på lördagsmorgonen.

– Vi fick stänga dörrarna och säga till att vi öppnar först klockan tio, berättar Caroline Fredin, som är en av de frivilliga arrangörerna bakom loppisen.

49 personer lämnade in grejer till försäljning. 80 procent av intäkterna går tillbaka till dem, resterande del till GT-gården.

– Vi gör det här mest för att vi tycker det är roligt och så vill vi att pengarna ska gå tillbaka till byn. Det är ju GT-gården som ordnar teater, biograf och sådant, säger Caroline Fredin som senare meddelar att årets loppis slog försäljningsrekord.

Och roligt verkar också besökarna ha. Tidvis ringlade sig kön från scenen ända fram till kassan i GT-gårdens stora samlingslokal. Hanna Eismo tog med sig dottern från Klövsjö och fyndade bland annat slalompjäxor.

– Det behövs. Även de är lite stora så växer barnen i dem, säger hon.

Det som inte blir sålt hämtas av ägarna efter loppisens slut.

– Och vill de inte ha tillbaka grejerna så skänker vi det till flyktingarna i Hede, säger Caroline Fredin, innan hon måste hasta vidare för att ta hand om nästa kund.